Verileri sil / fabrika ayarlarına sıfırla ve Önbellek bölümünü sil nedir?

Android akıllı telefonlar ve tabletler özel bir Kurtarma Modu menüsüne veya yalnızca bir kurtarma menüsüne sahiptir. Bu, tüm ayarları sıfırlayabileceğiniz veya cihaza yeni bir ürün yazılımı yükleyebileceğiniz ve hatta başka bir menü kurtarma işlemi yapabileceğiniz cihaz için özel bir önyükleme modudur.

Kurtarma Modu bir Samsung akıllı telefonda şöyle görünür:

Bu menüyü çağırmak için, akıllı telefonunuzu yeniden başlatmanın yanı sıra bir dizi işlem yapmanız gerekir. Örneğin, bir Samsung Galaxy S3'te işlem şu şekildedir:

  • Akıllı telefonunuzu kapatın.
  • Sesi artırma düğmesine, Ana Sayfa düğmesine ve akıllı telefonun açma / kapatma tuşuna aynı anda basın.
  • Menü kurtarma logosunu görür görmez düğmeleri bırakın.

Lütfen yukarıdaki stok Kurtarma Modunun bir görüntüsü olduğunu unutmayın. Ayrıca menünün özel sürümleri de vardır, bunlar kullanıcı tarafından bağımsız olarak yüklenir ve tamamen farklı bir görünüme sahip olabilirler. Örnek olarak - TWRP Kurtarma:

Kurtarma menüsünde, kullanıcılardan soru soran birkaç öğe vardır. Bazıları hakkında konuşalım.

Verileri sil / fabrika ayarlarına dön

Verileri sil / fabrika ayarlarına sıfırlama kullanılırken, tüm uygulamalar ve veriler (önbellek, hesaplar, uygulamalar, müzik, dosyalar, videolar vb.) Silinir. Genellikle cihazı kullanırken herhangi bir hata oluşursa veya akıllı telefon veya tablet yavaşlamaya başlarsa veya kullanıcı cihazı orijinal durumuna döndürmek ve ayarları sıfırlamak isterse kullanılır. Bu maddeyi dikkatli kullanmalısınız. Veri sıfırlamaya karar verirseniz, önce gerekli dosyaların yedeğini almayı unutmayın.

Önbellek bölümünü silin

Önbellek bölümünü sil, önbellek bölümünün bir temizliğidir. Bu alan, uygulamaların veya güncellemelerin çalıştırılmasından sonra kalan geçici dosyaları saklar. Örneğin, akıllı telefonun yavaş çalışması veya yavaşlamaya başlaması durumunda kullanılır. Aynı zamanda, önceki durumdan farklı olarak uygulamaların kaldırılması gerçekleşmez - yalnızca önbellek, yani resmi olarak Önbellek bölümünü sil öğesini kullanarak veri kaybetme riskiniz yoktur.

Uygulama önbelleğinin akıllı telefonun temel ayarları aracılığıyla silinebileceğini de belirtmek gerekir, örneğin:

Diğer menü kurtarma türleri

Bazı kurtarma menülerinde ek öğeler bulunur. Örneğin, Xiaomi cihazlarında Kurtarma Modunda, örneğin SD Kartı Sil - hafıza kartından veri silme gibi ek temizleme modlarını seçebilirsiniz. Ve menü tamamen farklı:

Ancak menünün görünümü, menü kurtarma işlevini hiçbir şekilde etkilemez.

Sistemi şimdi yeniden başlat öğesini kullanarak kurtarma menüsünden çıkın (cihazı normal modda yeniden başlatın).

Veya varsa Kapat öğesinden (cihazı kapatın).

Tavsiye

Android telefonumun ekranındaki hava durumunu nasıl ayarlarım?
İPhone şifresi için küçük ve büyük harfler
Telefon "Ağa kayıtlı değil" diyor. Ne yapalım?