Xiaomi'de Fastboot: bu nedir?

Birçok Xiaomi akıllı telefon kullanıcısı Fastboot modunu hiç duymadı. Dahası, çoğunluk onu asla duymayacak. Ancak akıllı telefonunuzu çantanıza koyduğunuzda, çıkardığınızda ve cihaz ekranında anlaşılmaz bir yazı gördünüz - Fastboot. Bu ne zaten?

Fastboot, Xiaomi akıllı telefonlarda cihazı yeniden başlatabileceğiniz, önyükleyicinin kilidini açabileceğiniz vb. Bir akıllı telefonu flaş etmenin başka yolları da vardır, ancak bazı durumlarda, daha önce yüklenmiş olan ürün yazılımı sürümüne dönmek de dahil olmak üzere Fastboot modunu kullanmak gerekir.

Bu modda, kullanıcı aşağıdakileri gözlemler:

Ancak, Fastboot modunda hiçbir menü öğesi yoktur.

Fastboot'u açmak için akıllı telefonunuzu kapatmanız gerekir. Öncelikle, menü ekranda görünene kadar açma / kapatma tuşunu basılı tutmanız gerekir.

Menüde, "Kapat" veya Kapat öğesini seçmelisiniz.

Akıllı telefon kapatılacak. Şimdi ses kısma tuşuna basın ve basılı tutarken açma / kapatma tuşuna basın.

Akıllı telefon ilk yaşam belirtilerini gösterdiğinde, parmağınızı güç tuşundan kaldırabilirsiniz, ancak Fastboot yazısını görene kadar ses kısma düğmesini basılı tutmalısınız.

Bu moddan çıkmak için, kapatma tuşuna basmalı ve ekran kapanana kadar basılı tutmalısınız.

Bundan sonra, cihaz normal şekilde yeniden başlatılmalıdır.

Fastboot ürün yazılımının basit bir örneği

Aygıt yazılımını yüklemek için bir uygulamaya ihtiyacınız olacak - bu uygulama MiFlash'tır.

Uygulamayı çalıştırın ve akıllı telefonunuzu Fastboot modunda bilgisayarınıza veya dizüstü bilgisayarınıza bağlayın. Yenile düğmesine tıklayın.

Uygulama akıllı telefonu gördü.

Bir sonraki adım, Fastboot modunda kurulum için tasarlanan ürün yazılımını paketinden çıkarmaktır (kurtarma menüsü için yazılımlar vardır, karıştırmayın). Gözat düğmesini kullanarak paketi açtıktan sonra, onu MiFlash uygulamasına ekleyin. Şimdi bellenimi yüklemek için Flash düğmesine basmanız gerekiyor - otomatik olarak yüklenecek, sadece beklemeniz gerekiyor. Sorun olması durumunda MiFlash bir hata göstermelidir.

Önemli bir nüans var - uygulamanın altında bir seçenek var: Tümünü Flash, Depolama hariç tümünü Flash veya veri ve depolama hariç tümü Flash. Verileri silmediği için genellikle ikinci seçenek kullanılır, ancak ilkini seçerseniz, akıllı telefondaki tüm veriler silinecektir. Bu yüzden akıllı telefonunuzu dikkatlice yeniden yıkayın.

Tavsiye

Android telefonumun ekranındaki hava durumunu nasıl ayarlarım?
İPhone şifresi için küçük ve büyük harfler
Telefon "Ağa kayıtlı değil" diyor. Ne yapalım?